Światła dzienne - czasami nie łączy żarówka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JEDENZWAS
    Classic
    • 2013
    • 10

Żarniki ksenonowe są D1S dla lamp bez soczewki,a D2S dla lamp z soczewką,...innych nie ma,chyba,że pseudo ksenony :wink:...czyli wyszła jakaś lipa :cry:
  • ZM
    Drive
    • 2012
    • 59

Problem jak w temacie - ogólnie z oświetlenia w OIIFL jestem bardzo zadowolony. Przez 4 lata nie przepaliła mi się żadna żarówka. Problem polega na tym, że lewa od świateł dziennych czasami gaśnie. Pomaga stuknięcie. Wymieniłem ją, ale dalej jest to samo. Demontowałem lampę i żarówkę i sprawdziłem - siedzi dobrze. Po stuknięciu świeci OK, ale po jakimś czasie po odpaleniu znowu nie "zaskakuje".

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

zamień żarówki miejscami - będziesz wiedział, gdzie leży problem - po stronie żarówki, czy instalacji
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• ZM
        Drive
        • 2012
        • 59

Enriquez, żarówkę wymieniłem na nową także to nie ona jest problemem. Raczej coś w gnieździe nie łączy ale jak włączę światła i wyciągnę gniazdo z lampy to mogę nim potrząsać i stukać i żarówka świeci. Wkręcam gniazdo do lampy, odpalam i jest ok ale po zamontowaniu na drugi dzień nie zapala się i trzeba stuknąć...

Komentarz

• pejo
          Rider
          • 2010
          • 286
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wymień żarówkę razem z oprawką. W oprawce wypala się blaszka na styku z żarówką, dlatego pomaga jednoczesna wymiana żarówki i oprawki.

Komentarz

• ZM
            Drive
            • 2012
            • 59

pejo, a jaki jest koszt tej oprawki?

Komentarz

• LUKI
              RS
              • 2005
              • 5776

ZM, w tym temacie masz numer TPI

podejdź do ASO - jak są normalni, to będziesz mieć wymianę obu opraw za free

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• vaz
                Elegance
                • 2010
                • 799
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Oprawki żarówek świateł dziennych mam wymienione w ramach gwarancji. Sprawdź czy styk plusowy oprawki ma kolor błyszczącego metalu czy jest matowy, brunatny-przegrzany. W drugim przypadku oprawki są do wymiany.
                Jeśli dobrze pamiętam, koszt jednej oprawki wynosił około 27 PLN.
                Antyfotoradar Valentine1
                Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• ZM
                  Drive
                  • 2012
                  • 59

LUKI, vaz, dzięki za informacje - spróbuję w ramach gwarancji uderzyć do ASO. Auto z 2011 roku, więc powinno mieć niby poprawione wersje ale efekt zmatowienia jest taki, jak vaz opisuje... Do tego mam wrażenie, że żaróweczki też mają trzonek upalony...

[ Dodano: Sro 14 Sty, 15 23:08 ]
                  Zaktualizuję temat - ASO na gwarancji wymieniło oprawki i żarówki i na razie problem nie powrócił.

Komentarz

Pracuję...