Żarniki ksenonowe są D1S dla lamp bez soczewki,a D2S dla lamp z soczewką,...innych nie ma,chyba,że pseudo ksenony :wink:...czyli wyszła jakaś lipa :cry:
Światła dzienne - czasami nie łączy żarówka
Zwiń
X
-
Światła dzienne - czasami nie łączy żarówka
Problem jak w temacie - ogólnie z oświetlenia w OIIFL jestem bardzo zadowolony. Przez 4 lata nie przepaliła mi się żadna żarówka. Problem polega na tym, że lewa od świateł dziennych czasami gaśnie. Pomaga stuknięcie. Wymieniłem ją, ale dalej jest to samo. Demontowałem lampę i żarówkę i sprawdziłem - siedzi dobrze. Po stuknięciu świeci OK, ale po jakimś czasie po odpaleniu znowu nie "zaskakuje".
-
-
Enriquez, żarówkę wymieniłem na nową także to nie ona jest problemem. Raczej coś w gnieździe nie łączy ale jak włączę światła i wyciągnę gniazdo z lampy to mogę nim potrząsać i stukać i żarówka świeci. Wkręcam gniazdo do lampy, odpalam i jest ok ale po zamontowaniu na drugi dzień nie zapala się i trzeba stuknąć...
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Oprawki żarówek świateł dziennych mam wymienione w ramach gwarancji. Sprawdź czy styk plusowy oprawki ma kolor błyszczącego metalu czy jest matowy, brunatny-przegrzany. W drugim przypadku oprawki są do wymiany.
Jeśli dobrze pamiętam, koszt jednej oprawki wynosił około 27 PLN.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
LUKI, vaz, dzięki za informacje - spróbuję w ramach gwarancji uderzyć do ASO. Auto z 2011 roku, więc powinno mieć niby poprawione wersje ale efekt zmatowienia jest taki, jak vaz opisuje... Do tego mam wrażenie, że żaróweczki też mają trzonek upalony...
[ Dodano: Sro 14 Sty, 15 23:08 ]
Zaktualizuję temat - ASO na gwarancji wymieniło oprawki i żarówki i na razie problem nie powrócił.
Komentarz
-
Komentarz